lördag 6 juni 2015

Köksdrömmar

Något jag helt har glömt bort att skriva här på bloggen är att vi ska renovera vårt kök i sommar. Vi har funderat fram och tillbaka om vi verkligen ska göra det, men kommit fram till att det är nu eller om typ 3 år. Även jag som inte lagar så jättemycket mat har insett hur mycket av vår lediga tid som vi faktiskt spenderar i köket och då vill vi ju så klart att det ska vara fint, fräsch och praktiskt. Egentligen hade vi kunnat vänta tre år till, det är inget större fel på köket, men det är inte speciellt praktiskt, och det är det första man ser när man kommer hem till oss.

Vi ska totalrenovera det. Ta bort en vägg, byta alla stommar och luckor, nytt golv, sätta tapet istället för panel, ändra planlösningen. Det kommer bli ett helt nytt kök.

Vi bestämde oss ganska snabbt för att det blir ett IKEA-kök. Har inte lust att lägga mer pengar på ett kök med småbarn i huset. Vi har velat lite fram och tillbaka om vilka luckor och bänkskivor vi ska ha, men förra veckan var vi på IKEA och beställde. Luckorna heter Grytnäs och det blir en bänkskiva i ek och en i mörk granit. Den i granit ska vi ha på köksön, där spishällen kommer att sitta. Jag är jätteimponerad över servicen på IKEA. Det var en äldre dam som hjälpte oss och hon var jätteduktig. Den 10 juli kommer förhoppningsvis leveransen.

Jag längtar så mycket tills det är klart, men det är hur mycket jobba som helst som ska göras innan dess. Vi vet vad vi ska göra i sommar. Planen är att hinna med det här på tre veckor. En av veckorna kommer Didrik vara med mormor och morfar, både i Gävle och i Dalarna. En av veckorna kommer jag att vara i Dalarna med Didrik och sen är vi hemma den sista veckan. Det är alltså Marcus som kommer få slita och jobba.

Så här ser luckorna ut och jag tror att det är de här handtagen som vi har valt också. Vi har inte alls bestämt oss för kakel golv, tapeter eller klinker ännu. Det blir de kommande veckornas projekt.

Så här ser köket ut idag. Stökigt som vanligt

Så här kommer den nya planlösningen se ut. Det blir ett L-kök med köksö.
Fläkt och kyl och frys saknas på bilden.

Sett ovanifrån

Väggen till vänster

Väggen rakt fram

Köksön med spishäll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar