torsdag 12 september 2013

Cypern - Didrik och maten

Didrik hade precis samma matrutiner som hemma;
Gröt till frukost
Välling till förmiddagsmellis
En burk barnmat till lunch
Yoghurt med frukt till mellis
En burk barnmat till middag
Välling innan sömn

Som tur var hade vi med oss all mat till Didrik från Sverige. Jag kollade på barnmat i en stor mataffär i Ayia Napa, och det var dyrt! En liten burk barnmat kostade nästan 2 Euro. Vi hade blivit ruinerade om vi skulle ha köpt mat där. Didrik är ju verkligen inte kinkig med maten, men det var ändå skönt att ha med sig mat som man vet att han tycker om. En liten miss jag gjorde var att ta med några nya rätter. Han åt dem, men han slukade dem inte lika snabbt som favoriterna fiskgratäng och spaghetti och köttfärssås.

Didrik åt alltid sina huvudmål hemma i lägenheten. Mellis åt han vid poolen några dagar. Kvällsvällingen åt han hemma, innan vi gick ut och åt, förutom en kväll, då fick han den på en restaurang.

Didrik har ju haft lite problem med att dricka vatten. Men innan vi åkte så blev det mycket bättre. Men på Cypern så ville han inte dricka tillräckligt mycket vatten. Som tur var så hade jag med mig lite fruktdryck hemifrån. Vi köpte även några festisar där nere. Det var lite socker i dem, men det kändes som att det var mindre viktigt. Det viktigaste var att han fick i sig vätska.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar