torsdag 6 februari 2014

Dagens Didrik 5/2

Nu har Didrik varit hos tandläkaren för andra gången i sitt liv och den här gången öppnade han munnen så att tandläkaren kunde titta på tanden som han slog i för några veckor sedan. Det är en liten flisa borta i en av framtänderna, men det är ingen fara och roten ser inte ut att vara skadad som tur är. Didrik var jätteduktig den här gången och fick en liten leksak. Båda tandläkarna vi har träffat har varit unga tjejer som har varit jätteduktiga med barn. Didrik ska definitivt gå kvar hos Folktandvården i Bomhus.

Efter tandläkarbesöket åkte vi till Dalarna tillsammans med mamma och pappa. Vi gjorde ett stopp i Falun, på Ica Maxi, och ett i Borlänge på Ikea. På Ica Maxi hade de sådana där bilar som barn kan sitta i och stoppar man i en peng så låter de och åker upp och ner. Didrik fick syn på dem och skulle så klart sitta i en. Än så länge nöjer han sig med att bara sitta och ratta lite. Han kändes så himla stor när han stod där inne alldeles själv och lekte :-) Vi åt lunch på Ikea. Didrik fick en barnmeny med pasta och köttfärssås och mjölk. Han åt över hälften. Didrik fick en leksak på Ikea av sin snälla mormor och han gillar den verkligen.

När vi kom fram blev han jätteledsen, vet inte riktigt vad som hände. Jag skulle ge honom mat samtidigt som mamma och pappa packade in. Han storgrät och ville inte alls ha mat. Allt blev bra när han fick klättra i trappen. Han är en riktig hejare på det, men man måste så klart passa honom.

Didrik har utvecklats så himla mycket de senaste veckorna. När han ser en bil så brummar han och så har han blivit väldigt busig och är extremt medveten om det. Det är så roligt att se!

Eftersom Didrik sov två gånger idag på dagen så somnade han senare och det tog lite längre tid än vanligt, men inte mer än 20 minuter. Och han gnällde inte utan ville helt enkelt inte sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar