torsdag 27 februari 2014

Dagens Didrik 27/2

Trots en natt med rätt lite sömn har Didrik varit världens gladaste och snällaste idag. Efter frukost promenerade vi till öppna förskolan på Brynäs. Det är nästan 3 månader sen vi var där senast, men det är så bra där så nästa vecka måste vi dit igen :-) Didrik var lite trött så han var lite lugnare än vanligt, men verkade ha roligt ändå. Asta och Marie var också där :-)

Didrik somnade när vi var på väg från öppna förskolan. Jag gick lite på stan, köpte nya vantar till Didrik och ett par strumpor och två par byxor till mig. Kl 13:20 mötte vi Didriks farmor och då hade han precis vaknat. Hon och Didrik var på biblioteket medans jag var hos tandläkaren. Jag hade inga hål, men en massa tandsten, som vanligt. Men nu är munnen ren och fräsch. Dock känner jag mig lite mörbultad i munnen.

När jag var klar hos tandläkaren gick vi och fikade. Didriks farmor bjöd på en semla som jag och Didrik delade på. Sen gick vi lite på stan. Jag hittade en jättefin vårjacka till Didrik, men den var redan slut i hans storlek så jag hoppas att den finns på en annan affär. Marcus kom och hämtade oss strax innan 17. Ikväll blev det mat från matkassen, en fiskrätt som Didrik älskade.

Trots att Didrik bara sov en timme på dagen idag så var han pigg och glad nu ikväll. Efter lite välling så somnade han gott i min famn :-)

onsdag 26 februari 2014

I am addicted to you

Lycka är att få en sån här bild och hälsning när man väntar på bussen hem.

Dagens Didrik 26/2

Tänk vad Didriks sömn har blivit bättre sen hans tänder har kommit fram. Igår kväll somnade han 19:45 och sov i sin egen säng till 6:30. Hade du inte varit för att Marcus precis skulle gå upp så hade jag säkert kunnat få Didrik att somna om. Minns inte när Didrik sov 11 timmar i sträck senast, men det var riktigt skönt. Och vilken skillnad det är att få sova själva i vår säng. Det är ju så mysigt när Didrik sover hos oss, men ingen av oss sover ju speciellt bra. De senaste nätterna när Didrik har varit vaken så har jag fått honom att somna om i hans säng på bara någon minut.

Idag har jag och Didrik haft en hemmadag. Jag försökte underhålla honom med kritor och lera, men kan var inte alls intresserad, så vi gick ut istället.

Det blev tidig lunch idag, redan vid 11:20. Didrik var jättetrött och somnade 11:45. Efter 1 timme och 15 minuter (standard) hörde jag att kan var vaken, men han såg inte speciellt pigg ut. Vi satte oss i soffan och han somnade om nästan direkt och sov i min famn i 1,5 timme. När han väl vaknade blev det lite bråttom. Vi fick snabbt sätta på oss kläderna och sen promenerade vi ner på stan. Jag har bara mina framåtvända vagnar hemma och när Didrik åker i en sån blir han helt stum av förundran över allt han ser. Han vinkar till alla han ser och brummar som bilarna, men han säger ingenting.

Vi mötte Marcus på stan, han tog Didrik och åkte hem med honom medans jag tränade och åt middag med en kompis.

Didrik och Marcus hade badat tillsammans och spelat gitarr.

tisdag 25 februari 2014

Dagens Didrik 25/2

En lika tidig morgon idag. Den enda skillnaden var att Didrik också vaknade tidigt. Vi lämnade honom hos farmor och farfar kl 6:30 och Marcus hämtade honom vid 17. Kl 17:40 mötte de mig på perrongen. Det blev en lång dag för oss alla tre idag.

Didrik har varit på sin första hockeymatch i Läckerol Arena idag. Hans kusin Isak spelade. Ikväll har han förstått att han kan flytta sin lilla pall från badrummet till resten av undervåningen får att nå eller se nya saker. Får se till att alltid ha pallen instängd i badrummet.

Jag har haft en jättebra dag i Stockholm. Vi var och träffade några konsulter som vi jobbar tillsammans med. Det var en väldigt givande dag, men nu är jag rätt slut i huvudet.

Ikväll när Marcus var på träning så överraskade jag och gjorde hamburgare på hjortfärs, som serverades med surdegsbröd och rotfruktschips. Vi har matkasse den här veckan. Det var ett riktigt bra recept och det blev sjukt gott. Jag kan visst laga mat, jag också :-)

måndag 24 februari 2014

Veckans bukett

Fina tulpaner från min svärmor. Kvistarna har jag återanvänt från min. Alla hjärtans dags bukett.

Dagens Didrik 24/2

Jesus vilken tidig morgon det blev. Marcus var på kurs idag och den började kl 7 och innan dess skulle vi hinna med att lämna Didrik till farmor och farfar. Marcus gick upp 5:45 och jag lite senare. Didrik väckte jag 6:10. Jag stämplade in på jobbet kl 6:52 och Marcus hann till sin kurs :-) Jag är rätt imponerad!

Jag hade en ambition om att sluta tidigt idag, men så blev det inte alls. Det var massa saker som dök upp precis när jag skulle få hem, så jag kom inte iväg förrän 16:30. Men Didrik hade jätteroligt hos farmor och farfar, så det gick ingen nöd på honom.

Ikväll har vi busat massor. Didrik har gapskrattat åt mig och Marcus när vi kastade strumpor på varandra.

Didrik var inte jättesugen på att somna ikväll, han kom inte till ro förrän Marcus la sig med honom i vår säng. Marcus somnade också.

Vi ligger i sängen sen en halvtimme tillbaka. Det blir en lika tidig morgon imorgon också, Marcus kurs forsätter och jag ska till Stockholm med min chef.

Dagens Didrik 23/2

Men vad är det som händer, Didrik har fått två tänder till, bara så där. Har ingen aning om när de tittade fram och helt framme är de också. De sitter rätt långt in i överkäken, en på varje sida, så de är rätt svåra att se. Nu har han 10 tänder som är helt framme och en som syns, men som inte helt spruckit igenom ännu.

Didrik sov hela natten, och vaknade vid 5:50. Jag tog in honom till oss och vi sov vidare till 7:30, då var jag tvungen att väcka båda mina killar. Det var nämligen dags för babysim igen. Didrik tyckte att det var ännu roligare den här gången och idag fick vi göra fyra olika övningar.
1. Hälla vatten över huvudet på honom
2. Öva honom att ta det djupt andetag
3. Simma med honom axel mot axel
4. Lära honom att hålla fast sig i poolkanten och hålla emot med fötterna.
Det gick riktigt bra, han lärde sig snabbt :-) men han är ju så gammal nu och absolut inte rädd för vatten så det är ju kanske inte så konstigt. Vi badade i över 45 minuter. En av Marcus kompisar var där och fotade, hoppas att vi får se bilderna snart.

Efter badet åkte vi direkt till Ica Maxi och handlade. När vi kom hem skulle jag springa, men jag var tvungen att ge upp redan efter 1,5 km. Jag har haft ont i ett knä sen i torsdags och det gick verkligen inte att springa. Jag som var så himla sugen fick snällt promenera hem istället.

Didrik sov som vanligt drygt en timme. På eftermiddagen var Didriks farmor och farfar här och fikade. Jag gjorde en jättegod fruktsallad av mango, svarta vindruvor, clementiner och banan. Gissa om Didrik älskade det :-)

söndag 23 februari 2014

Dagens Didrik 22/2

Barnen vaknade redan vid 6 och var jättepigga. Det var Marcus morgon så han gick upp, men tyvärr var barnen så livliga så att jag kunde inte somna om.

Det var kanonväder i Stockholm så efter frukost gick vi ut och lekte i en lekpark. Jag tog några jättefina bilder, men har tyvärr inga att visa er. Didrik älskar att åka rutschkana. Nu är han så stor så han kan klättra upp själv, men han har inte riktigt förstått hur han ska göra sen så då måste en av oss hjälpa till. Han vill helst åka rutschkanorna för de stora barnen :-)
Didrik går helst nu när vi är ute och ska vi inte så långt och inte har bråttom så får han så klart det. Idag trillade han dock och slog i näsan så det började blöda.

Planen var att träffa lite mer kompisar och barn, men av olika anledningar blev det inte så så vi åkte till Barkarby outlet istället. Vi shoppade lite och åt lunch. Jag och Didrik fick varsitt par tumhandskar och Marcus köpte tre par byxor. Vi åt lunch på Pizza Hut. Det där med att gå på restaurang med Didrik går jättebra ibland och mindre bra ibland, idag var en sån gång när det gick mindre bra. Han ville inte alls sitta i sin stol utan han ville mest gå omkring. Och får han inte som han vill så skriker han. Det är ju rätt pinsamt när man är ute så där, men så fick det vara. Vi blev inte så långrandiga, vi åt vår mat, betalade och gick.

Vi åkte tillbaka till Gävle vid 14:30. Vi har tajmat Didriks sömn med bilåkningen, så det har gått riktigt smidigt.

Dagens Didrik 21/2

Jag och Didrik valde att ha en hemmadag i fredags, vilket kanske inte var att smartaste draget. Didrik har alldeles för mycket energi för att tycka att det är ok att bara vara hemma. Vi hade så klart tänkt att gå ut, men det kräksnöade hela tiden och jag var inte alls sugen på att gå ut.

Som tur var kom Marcus hem tidigt och kl 15 satte vi oss i bilen och åkte till Stockholm. Vi var bjudna på middag hos Didriks gudmor med familj. 3 andra nära vänner var också där och det blev ett kärt återseende! Det var alldeles för länge sen vi sågs senast, och jag har saknat de så mycket.

Didrik lekte massor med sin gudsyster, hon är ganska precis ett år äldre än honom och han tyckte att det var jättespännande. Han fick massa pussar och kramar och hon ville att de skulle sova bredvid varandra. Jag la de bredvid varandra i hennes säng och Didrik låg faktiskt kvar ett tag och tittade storögt på sin gudsyster.

När barnen hade somnat hade vi vuxna en jättetrevlig kväll, och som vanligt blev det rätt sent.

Jag tog några fina bilder på barnen, men tyvärr är det något konstigt med min mobil så jag hittar dem inte.

torsdag 20 februari 2014

Dagens Didrik 20/2

Det är ju så typiskt. De morgnar när vi måste gå upp tidigt då sover Didrik som en stock, men som imorse när vi inte hade någon tid att passa, då vaknar han klockan 6 :-(

Inatt har det kommit massa snö igen. Blä, tycker jag som hade hoppats på vår.

Jag trodde att Didriks förkylning var borta så vi gjorde oss redo för öppna förskolan, men helt plötsligt började det rinna igen. Och jag vet vad jag tycker om snoriga barn på öppna förskolan så vi stannade hemma. Fick kände jag att jag var tvungen att träffa någon. Och som tur var ville våra bästisar Marie och Asta träffa oss. Vi promenerade till en pulkabacke i gamla Bomhus. Didrik höll på att somna på vägen dit och verkade inte alls vara på humör för pulkaåkning, men så fort han fick se Kitty så blev han överlycklig. Asta har varit sjuk så hon var lite hängig, men Didrik röjde runt ändå. Det var lite svårt att gå på ojämnt underlag med snö, men han kämpade på.

Helt enligt plan så somnade han i vagnen på väg hem. Han vaknade efter en timme, som vanligt. Dock var han jätteledsen. Jag trodde att han var hungrig så han fick mat. Han åt med god aptit, men blev inge gladare. Han gnuggade ögonen så jag satte mig i soffan med honom och han somnade nästan på en gång, och sov i över 2 timmar. Jag hann se massa avsnitt av Mad Men. Egentligen skulle vi ha fikat hos vår granne kl 15, men Didrik sov fortfarande och jag trodde att han höll på att bli sjuk, så vi ställde in. Att sova över 3 timmar mitt på dagen är inte alls likt Didrik. Men när han vaknade var han pigg och glad. Och jag fick honom nästan att kissa på pottan, eller det kom några droppar iallafall. När Didrik var mindre så satte vi honom på pottan bara för att vänja honom, men han hatade den och skrek. Så vi slutade. Nu var det jättelänge sen han satt där, men idag ville han nästan inte gå därifrån.

Var det märks att det händer mycket utvecklingsmässigt med Didrik nu. Idag tittade han på när jag byggde med Duplo och helt plötsligt kunde han sätta ihop och plocka isär bitar. Så klart är det fortfarande mest roligt att stoppa i munnen eller förstöra det jag har byggt, men kan gjorde ändå något helt nytt idag :-)

Didrik är inne i en riktig bär-mig-period. Han vill upp och se och trycka på allt och bär man inte upp honom så skriker han. Men jag orkar inte gå och bära honom hela tiden så vi är inte helt sams, haha.

Ikväll blev det blodpudding till middag. Didrik älskar det verkligen. Och när Marcus var och tränade passade jag och Didrik på att bada. Det är verkligen en favorit :-) Trots jättevilan somnade han i min famn strax efter kl 20. Ville inte alls lägga ifrån mig honom. Han luktar så gott när han är nybadad <3

Royals

Igår firade vi lite. Jag fick en väldigt bra löneökning, mer än vad jag hoppades på. Det känns jätteroligt! Inte bara mer pengar att leva på utan det känns som att Min arbetsgivare verkligen vill satsa på mig och tror på mig och tycker att jag gör ett bra jobb. Känns extra roligt att det kommer nu när jag faktiskt har varit borta i över ett år.

Jag fick en ros och chokladpraliner av Marcus. Vi åt middag på stan. Marcus ville gå på nån restaurang, men jag var mer sugen på en wrap, juice och smoothie. Så så fick det bli. När vi kom hem och Didrik hade lagt sig myste vi dock till det med rödvin och choklad. Fast jag gjorde en favorit i repris och somnade i soffan strax efter 21. Stackars Marcus!

Dagens Didrik 19/2

Idag har vår städerska (mamma) varit här. Hon har städat hela huset och till och med dammsugit i källaren. Det är så fantastiskt skönt med ett njutstädat hem! Tänk om alla fick ha en sån fantastisk Mamma som jag har :-)

På förmiddagen var jag och Didrik ute och lekte med Viktoria och Valentin. På eftermiddagen tog vi en cykeltur, åt semla och var på stan. Vi mötte upp Marcus där och vi hittade en mössa till Didrik som vi inte kunde låta bli att köpa. Köpte ett par skalhandskar också. Vi hade ett par liknande, men jag har visst tappat bort den ena. Vi åt middag på stan. Didrik somnade i bilen hem och vi hade lite ärenden att uträtta så han sov mellan 18 och 18:30. Trots det somnade han strax efter 20.

Idag såg jag att Didriks 9:e tand är på väg. Den sitter i nedre käken. Hoppas verkligen inte att det blir så mycket strul som det har varit med vissa tänder.

onsdag 19 februari 2014

Söderåsen

Nu är årets fjällsemester bokad :-) Det blir Lindvallen, Sälen den här gången och Söndag - torsdag i mitten på mars. I år åker vi med både mina föräldrar och med Marcus föräldrar. Det ska bli jätteroligt. Det kommer bli en blandning av utförsåkning, längdåkning, pulkaåkning, god mat, bastu och kanske lite bad.