fredag 21 juni 2013

Dagens Didde 20/6

Nu har vi påbörjat Didriks salvkur mot eksemen, och det är redan bättre. Hoppas verkligen att salvan får bort det.

Didrik var på ett strålande humör på förmiddagen. Vi tränade på att ligga på mage och det gick riktigt bra. Han börjar sträcka sig efter leksaker och vill ta sig framåt. Runt kan han ta sig så det kanske bara är en tidsfråga innan han tar sig framåt eller bakåt också.

Vi tog en promenad i det fina vädret. Nu när Didrik kan sitta själv så gör han det även i vagnen vilket gör att han ser mycket bättre. Och det i sig gör att det är svårare att få honom och sova. Men det gör inte så mycket. Han älskar verkligen att sitta i vagnen och se sig omkring. Och idag sov han 1 timme och 20 minuter i den.

Trots att Didrik var utvilad när det var dags för lunch så var det inte helt enkelt att få honom att äta. Vet inte in det var så att han inte gillade maten. Vi slog på stort och gjorde egen barnmat häromkvällen, kycklinggryta med ris. Men det gick inte hem alls. Vet inte om det blev lite för mycket kryddor, trots att vi gick efter ett recept, eller om maten hade stått i kylen för länge. Hur som helst så fick jag slänga den burken. Jag värmde en liten portion med lasagne, och då åt han. Barnmat från Semper är helt klart favoriten.

På eftermiddagen var jag och Didrik på mitt jobb på en avtackning av en kollega som ska gå i pension. Det var jättetrevligt och Didrik charmade som vanligt alla. Han var en riktig liten solstråle hela tiden. Efter det åkte vi vidare och hälsade på Doris med familj. Det var alldeles för länge sen sist, men lika trevligt som vanligt!

Det var en riktig fajt att få i Didrik mat ikväll också. Han gjorde illa sig precis innan han skulle äta och var jätteledsen. Vet inte om det var det som förstörde hela middagen eller om det var något annat som spökade. Hur som helst fick jag bara i honom en halv portion gröt och lite katrinplommonpuré. När vi åt satt han och tittade drömskt på varje tugga vi tog, så han fick två pyttesmå smörgåsbitar och två majskrokar. När han är så här liten så kan han ju inte få vara hungrig. Han behöver all energi han kan få så att han växer ännu mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar