söndag 20 september 2015

Dagens Didrik 20/9

En härlig helg är snart slut.

Igår var vi hos familjen Apel på förmiddagen. Vi funderar på att åka utomlands tillsammans nästa år och har börjat planerat lite för det :-) Barnen busade massor. Som avslutning åt vi lunch tillsammans. Didrik somnade i vagnen på väg hem. På eftermiddagen passade vi på att njuta av det härliga sensommarvädret och mötte upp mormor i lekparken på Gävle Strand.

Idag har det vädret inte varit lika roligt. Vi var på loppis på förmiddagen. Didrik hade med sig en peng som han köpte en polisbuss för. Han frågade själv vad den kostade och fick betala med sin peng. Jag hittade en sparkcykel till Didrik. Jag tänkte att han skulle få den i storebrorpresent när lillebror kommer, men nyfiken i en strut fick syn på ena handtaget och utbrast Mamma, har du köpt en sparkcykel till mig!? Så då var det kört. Han fick provåka den, men nu har vi ställt undan den och hoppas att han har glömt bort den tills det är dags.

På eftermiddagen har vi varit och hälsat på Doris och Hedvig. De hade som vanligt jätteroligt tillsammans. De leker så bra tillsammans de tre. Det är så roligt att se. Tyvärr hände det en liten olycka. Didrik råkade köra på Hedvig med en dockvagn. Som tur var gick det bra. Didrik är oftast väldigt duktig på att säga förlåt, men den här gången ville han inte riktigt. Tror att han förstod att det kunde ha gått riktigt tokigt. Men till slut gav han Hedvig en kram och sa förlåt. När vi skulle åka hem så fick både Doris och Hedvig var sin kram och så sa han Vad roligt att se dig! Hur gulligt som helst.

Tyvärr har vi haft väldigt många kissolyckor i helgen. Båda nätterna och fyra igår och en idag. Det är som att vissa dagar bryr han sig inte. Eller så kanske han blev lite nedkyld efter badet i fredags. Hur som helst så hoppas jag att det går bättre imorgon. Jag börjar bli lite less på allt tvättande. Tur att han har mycket kläder.

Något som däremot funkar klockrent just nu är läggningarna. Vi har börjat lägga honom lite tidigare, oftast sover han vid 19:30 nu. Vi kör samma rutin som tidigare; mjölk och smörgås framför TV:n. Sen pottan och tandborstning. Sen bok i sängen. Efter det brukar jag och Didrik prata lite om dagen i nån minut. Efter det släcker jag lampan och går ut. Oftast somnar han efter det. Ibland ligger han och pratar eller sjunger. Men han kommer aldrig upp från sängen. 














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar