måndag 6 juli 2015

Dagens Didrik 7/7

Didrik sover alldeles för lite på nätterna, vilket resulterar i en stundtals rätt påfrestande liten kille. Han somnar inte förrän vid 21 på kvällarna och vaknar redan vid kl 6-7.Man ser på honom att han skulle behövs sova mer, men när han väl har gått upp så går det inte att få honom att somna om. 

De två senaste dagarna har han stundtals varit extremt trotsig. Han gör allt han inte får och när vi säger till honom så skriker han och slåss eller kastar sig på golvet och gråter. Det är minst sagt påfrestande och jag som har rätt dåligt tålamod i vanliga fall känner mig som en av de sämsta mammorna just nu. 

Men så ibland är han världens goaste och gladaste och då är all trots som bortblåst. Det är som två olika små killar.

Sommaren har försvunnit. Det regnar Och är grått ute. Didrik och morfar har börjat bygga en lekstuga. Som tur är kan de vara inne i garaget så där har Didrik varit när regnet har stått som spön i backen. I måndags lekte vi inne rätt mycket också, tog fram lite nya leksaker efter mig och tittade på youtube. Igår var vi på sen gamla skolgården och cyklade och så matade vi fåren som finns i byn. Det gäller att sysselsätta sig annars blir Didrik uttråkad och ännu trotsigare. 

Vi har haft två bajsolyckor. Han vill inte bajsa på pottan eller i blöjan. Vi får se hur det utvecklar sig. Han är fortfarande torr på nätterna, men eftersom vi inte har något kisskydd på madrassen här i Dalarna så har han fått ha blöja på natten och när han sover middag. Men han kissar det sista han gör innan han går och lägger sig och det första han gör när han kommer ner på morgonen. 





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar