söndag 16 augusti 2015

Vecka 30

En bra vecka, med massa sol och nästan inga krämpor alls. Dock börjar fötterna svulla upp lite. Inte så fint, men jag minns att det var runt de här veckorna som krämporna kom förra gången.

Jag är fortfarande relativt pigg. Dock skulle jag behöva komma i säng tidigare på kvällarna, men nu när sommarvärmen har kommit så är det så svårt att komma i säng i tid. Somnar nästan aldrig innan 23 och sen går jag upp vid 6. Visst är jag lite trött på dagarna, men inte värre än vanligt.

Vi har haft fullt upp hela helgen, med fester och dagsutflykt. Jag orkar med allt, nästan som vanligt.

Har även tagit tag i motionerandet den här veckan, det känns skönt, även om det inte har blivit så många promenader som jag har önskat.

Didrik är så nyfiken på lillebror. Han pratar med honom varje dag och har börjat sjunga sånger för honom. Han säger att han längtar efter lillebror och tydligen så pratar han om honom på föris. Magen får massa pussar varje dag.

Vi har äntligen fått ändan ur och beställt babyskydd. Det blev ett Britax BabySafe Plus SHR II, i zebrarandigt tyg. Bas till bilen och adapter till vagnen har jag köpt begagnat. Sammanlagt blev det 1995:- för hela paketet. Det är jag ändå nöjd med, fastän det är mycket pengar för något som kommer användas i ca 6 månader. Vi har även börjat prata om vart vi ska ha bebisens alla saker (kläder, blöjor, salvor m.m.) och vart skötbordet ska stå. Just nu har vi ju allt i Didriks rum och så kan vi ju inte riktigt ha det, så skötbordet kommer att få flytta in i vårt sovrum. Det kommer bli trångt och fult, men förhoppningsvis blir det inte så många månader. Didrik fick eget rum när han var tre månader, kanske blir det inte riktigt lika tidigt den här gången eftersom planen är att jag och Marcus ska flytta ner en våning och barnen ska sova i varsitt rum på övervåningen. Eller så ställer vi ner spjälsängen i lekrummet under en period, för att jag och bebisen ska sova på samma våning. Men det där är ett senare problem. Skötbordet och lilla babykorgen är det som ska lösas först.

Imorgon är det dags för besök hos barnmorskan. Bävar lite för att ställa mig på vågen, men det är ju bara att bita i det sura äpplet. Ser på bilder att nästan alla kilon verkar ha satt sig på benen, blä! Jag ser verkligen fyrkantig ut :-(



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar