måndag 20 augusti 2018

USA 2018 - Chicago dag 4

Näst sista dagen i Chicago inleddes med en löprunda. Så fantastiska vägar att springa på.


Ännu en gång promenerade vi till Navy Pier. Den här gången för att kliva på sightseeingbussen Big bus Tours. Även det här var något som Didrik ville göra.
 Vi åkte förbi vårt hotell.



 

 
Planen var att åka bussen till Chicagos högst buggnade, Sears Tower, och åka upp i det på förmiddagen. Men det var vi inte de enda som tänkte. När vi kom dit var det över 2 timmars kö till hissen. Vi vände. Didrik blev superbesviken och ledsen. Men vi lyckades ordna upp situationen med ett lekparksbesök.





Vi klev av bussen vid Millenium Park. Marcus och Love gick och köpte mat och jag och Didrik gick igenom parken för att komma till den största lekparken som jag någonsin har varit i.



 Maggie Daley Park. Herregud vilka lekparker. Det fanns fyra olika klätterställningar. Olika områden med gungor, flera labyrinter och några olika fontäner där barnen kunde bada. Som bilderna visar hade vi kanonväder den här dagen och supervarmt, så lite svalka behövdes verkligen.




Marcus och Love köpte med sig mat från Subway som vi åt i parken. Mysigt och gott. Love somnade och sov sig igenom maten.











Efter några timmar gick vi tillbaka till Milleium Park och The Bean. En stor böna som man kan spegla sig i.



Vid 16-tiden hoppade vi på bussen igen och åkte till de södra delarna av staden. Barnen fick varsin Ipad och jag och Marcus njöt av att få sitta ner och ta det lite lugnt ett tag.




Vi åt middag på Shake Shack, ett hamburgerställe med supergoda burgare och milkshakes. 
Därefter tog vi en Uber och gav Willis Tower en ny chans. Den här gången var det nästan ingen kö alls. Barnen tyckte att det var superhäftigt att vara 103 våningar över marken, i USA:s näst högst byggnad.








 Något som var riktigt häftigt var att uppleva solnedgången där uppe och sen få se allt i skymning.

 De har byggt stora glasbalkonger där uppe. Dit var det superlång kö, men vi alla ville dit så det var bara att ställa sig i kö. Tror att vi stod i 45 minuter, men det var det helt klart värt. Vi var kittade med två vagnar och två Ipads och då går det mesta. Och det var helt klart värt varenda minut




 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar