torsdag 16 augusti 2018

USA 2018 - Chicago dag 3

Dag tre i Chicago inleddes återigen med en promenad till Navy Pier. Jag och Love gick i hans tempo. Så roligt att få upptäcka en riktig storstad med en soon-to-be treåring. Han är SÅ fascinerad av allt.
När vi kom fram hade Marcus och Didrik hyrt cyklar till oss. Didrik har länge drömt om att få cykla en cykel som hänger bakom en vuxencykel och nu fick han det. Han var SÅ nöjd. Jag fick en vanlig cykel med cykelsits till Love. Även vi var nöjda. Egentligen ingick bara ter standardcyklar i vårt turistkort, men de var så schyssta och uppgraderade oss gratis. Bike'n'roll rekommenderas!

Vi valde att cykla söderut längs med Lake Michigan. Det fanns en superfin strandpromenad med både gång- och cykelväg. Vårt första stopp blev vid Adler Planetarium, där man hade en magisk utsikt över staden. En snäll man frågade om han skulle ta en familjebild på oss. Resultatet ser ni nedan. Den ska förstoras. Måste bara redigera bort människan till höger. Vi åt lite mellis som vi hade med oss. Goda jordgubbar och vindruvor.





Sen cyklade vi vidare söderut och hamnade till slut vid en strand och lekpark. Lekparkerna är verkligen i en helt egen liga i USA.






Vi åt lunch på strandbaren vid lekparken. En äkta Hot dog från Chicago. Massa goda tillbehör, men ganska starkt.



När vi kom tillbaka till Navy Pei behövde vi vila lite och barnen vill svalka av sig. Det fanns en stor fontän där man fick bada. Barnen hade badkläder med sig och det kändes så roligt att kunna säga ja, när de frågade om de fick bada.  






Efter badet var det dags för ännu en sak som stod på Didriks önskelista; att åka Centennial Wheel, ett jättestort Pariserhjul på Navy Pier. Härlig utsikt. Även här frågade en härlig amerikan om han skulle ta en familjebild på oss.







 Därefter fick barnen köra radiostyrd båt. Massa nya roliga saker har barnen fått göra på den här resan
 Efter en lång dag promenerade vi till hotellet för att vila lite innan det var dags för middag.

Vi åt på Rainforest Café, som låg ca två km från vårt hotell. Jag är glad att vi hade två barnvagnar med oss. Maten var god och barnen mer än nöjda. De fick ballongdjur. Det var väldigt hög ljudnivå där inne, så vi blev inte så långvariga








Vi avslutade kvällen med en promenad i de centrala delarna av Chicago. Det var supervarmt och härligt ute.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar