fredag 4 mars 2016

Love 5 månader

I förrgår var det 5 månader sedan älskade lilla Love föddes.

Love är fortfarande en väldigt nöjd och glad kille. Han är nöjd med det mesta så länge han inte är hungrig eller trött. Apropå trött så är det lite struligare med sömnen på nätterna nu. Jag vet inte om det beror på att han är snorig och hostig eller om det är en period. Han är vaken en gång per natt och äter, sen vaknar han ganska tidigt på morgonen och är pigg. Han är precis som Didrik, sover väldigt lite. Vi har några slags sovrutiner. Han sover en gång på förmiddagen, en gång på eftermiddagen och så en liten stödvila på kvällen. Sen somnar han för natten vid ca 22:00. Hur länge han sover på dagarna beror lite på vad vi gör. Men det blir oftast 1,5-2 timmar.

Love äter en smakportion mat varje kväll och efter det blir det lite fruktpuré. Favoriten hittills är helt klart morotspuré. Men jag tror att det har ställt till det lite i magen, han bajsar inte alls lika ofta och det verkar som att han får kämpa lite mer. Precis så var det för Didrik också när han började med mat.

Love vänder sig från mage till rygg och från rygg till mage. Vi övar mycket på att sitta. Han är inte riktigt där ännu, men kan sitta korta stunder utan stöd från oss, men stöd från hans egna armar. Han älskar att sitta i sin babysitter. Han får upp ett väldans gung. Han har precis upptäckt sina fötter och vill helst ligga och hålla i dem. Det verkar klia väldigt mycket i tandköttet. Han vill mer än gärna ha något att gnaga på. Han har börjat dregla lite också så vi får väl se om det är några tänder på G.

Didrik är fortfarande den stora idolen. Det lyser verkligen i ögonen på Love när Didrik leker med honom. Vissa lekar tycker jag är lite väl tuffa, men Love bara skrattar och då är det svårt att få Didrik att förstå att han ska vara mer försiktig.

Love ligger gärna i babygymmet och leker med sina leksaker. Det senaste är att snurra så att han ligger på tvären och där fastnar han när han tar spjärn mot båda sidor. Då blir han förbannad.

Livet som tvåbarnsmamma är fortfarande rätt hektiskt, men ju äldre Love blir desto mer har barnen ut av varandra. Didrik pratar mycket med Love och förklarar saker för honom. Så sött!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar