onsdag 3 januari 2018

Mellandagarna i Dalarna 2017

Bär Love kräktes kvällen innan julafton så trodde jag att vi skulle vara tvungna att ställa in resan till Dalarna för andra gången den här vintern. Men Love hade inga mer symptom, inte pappa heller och inga av oss andra eller. Så på Juldagsmorgon började vi packa och vid 11 kom vi iväg.


Vi gjorde som vanligt ett stopp på McDonalds i Falun. Barnen sov en del och Didrik spelade på sitt nya Nintendo.

Vi kom fram vid 15:30 och tog en lugn första kväll. Jag och barnen lekte lite med Snapchat.







Didrik hade längtat efter att få sova med lillebror i kompissängen, som han kallar bäddsoffan för. Dock var det omöjligt att lägga dem tillsammans. Love är fortfarande otroligt svårsövd på kvällarna.

Annandagen inleddes med utelek och invigning av Loves snowracer.







Sen åkte vi till min kusin och sen hade ännu en dag gått.

På torsdagen åkte vi till Näsberg och var ute i skogen. Didrik fick åka fyrhjuling med morfar, lycka! 

Vi andra promenerade/åkte snowracer ut i skogen. Vi grillade kolbullar, åt och busade. Jag frös som vanligt om fötterna så vi åkte/gick hem efter några timmar. Men det var riktigt mysigt och vi såg till och med lite klarblå himmel.













När vi var klara i skogen gick vi till min faster och farbror och hunden Oskar. Love fick ploga snö med morfar och båda barnen fick kolla på traktorn. Sen kom en pojke i Didriks ålder som har hus i byn och lekte lite. De har träffats en gång förut och kommer bra överens.


Torsdagen bjöd på ett riktigt snöande. Vi hade tänkt att barnen skulle få åka skidor, men det var alldeles för blöt snö för det. Så det blev en enorm snögubbe istället.







Barnen hann med att åka lite snowracer och spark med mormor också. Vi tog även en promenad. Jag och Didrik åkte spark. Vi mötte snöplogen och var tvungna att kasta ner både sparken och oss själva i diket för att inte bli bortplogade. Didrik tyckte att det var jätteroligt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar