onsdag 16 november 2016

Vattkoppor - dag 2

Igår upptäckte jag att Didrik har vattkoppor. Han måste ha haft det någon eller några dagar för igår morse när jag upptäckte det hade han ganska många prickar och flera hade redan hunnit bli blåsor. Oops, bad parenting.com. Men det är inte så mycket att göra åt nu. Typiskt nog så var vi på Öppna förskolan i förrgår, för första gången. Så vi har säkert smittat ner massa barn och bebisar.

Än så länge är inte Didrik speciellt brydd över kopporna. Igår var han lite lugnare än vanligt och ville mest sitta i soffan och mysa. På kvällen hade han 39 graders feber så innan han somnade fick han Alvedon. Han sov hela natten, men vaknade redan kl 4:30 imorse. Då satte vi honom framför TV:n och där har han suttit hela förmiddagen. Det är det enda han vill göra, men det känns helt OK. Då håller han sig ju lugn.

Imorse hade han 37,5 graders feber. Får se vad som händer med den under dagen. Jag tycker att han är mycket piggare idag. Undrar hur jag ska få honom att somna efter lunch?! Det har kommit massa mer prickar under natten. En del blåsor har redan spruckit. Han säger att det kliar lite, men kliar ändå inte så mycket på dem. Jag ahr köpt ett skum som jag smörjde in honom med imorse, som ska verka hämnade mot klådan och ha en antibakteriell effekt. Får hoppas att den hjälper.

Så här såg Didrik ut nu på förmiddagen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar