måndag 3 oktober 2016

Love 1 år

Igår fyllde världens gladaste lilla kille 1 år. Hjälp, vart tar tiden vägen?! Tänk att han redan har funnits hos oss i ett helt år.

Vi har så klart firat hans födelsedag hela helgen, mer om det i andra inlägg.

Love går runt här hemma hela dagarna, han har även börjat småspringa. Men då ramlar han, fötterna hänger inte riktigt med. Han klättrar på det mesta. Igår klättrade han upp på skostället och satte sig där.

Han har fortfarande bara fyra tänder och säger inte så jättemycket; mamma, där, namnam och mjau (när man frågar vad katten säger eller om han ser en katt eller vilket djur som helst). Han har väldigt mycket olika ljud för sig, men inget mer som vi förstår.

Love har äntligen lärt sig att vinka. Men klappa händerna gör han inte. Han bara skrattar när vi försöker lära honom.

Han äter barnmat blandat med vanlig mat. Han tycker att det är väldigt roligt att äta med händerna. När vi var på Cypern åt han mest mat från buffén; pommes frites, majs, gurka, kokta morötter m.m. Idag fick han pyttipanna. Han äter nästan alla sorters barnmat nu. Till frukost äter han en portion gröt och ett mellanmål består oftast av en flaska välling (beror på att vi ofta är på språng när han ska äta).

Love sover fortfarande middag två gånger per dag, men idag har jag inlett operation sova en gång per dag, eftersom han är vaken en gång per natt, varje natt, nu. Han är inte ledsen utan bara vaken i ca 30 minuter. Kanske beror det på att han sover för mycket på dagen, men jag har svårt att tro det, med tanke på att han nästan aldrig sover mer än två timmar sammanlagt. Men det är värt ett försök.

Han är fortfarande världens gladaste kille, men humöret har utvecklats. Han blir väldigt arg när man tar något ifrån honom eller när han inte får göra som han vill, men som tur är går det över väldigt snabbt.

Smakar på födelsedagstårtan




Som sagt, klättrar på allt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar