måndag 16 juli 2018

Fotbolls-VM

I sommar har det spelats fotbolls-VM i Ryssland. Sverige tog sig dit med nöd och näppe och hamnade i en grupp som på förhand så ut som dödens grupp för Sverige, med både Tyskland, regerande världsmästare, och Mexico i samma grupp.

Men det här har blivit en sån där magisk fotbollssommar som 1994. Jag har sett alla matcher. Sverige vann sin första match mot Sydkorea. Sedan väntade Tyskland. Sverige ledde med 1-0 i halvtid, sedan kvitterade Tyskland snabbt i andra halvlek. MEn sen stod Sverige emot en tysk offensiv, men när det endast var 15 sekunder kvar av 5 tilläggsminuter så gjorde Tyskland mål och Sverige förlorade. Ett riktigt antiklimax.

Sista matchen spelades mot Mexico. Sverige var tvungna att vinna för att gå vidare till slutspel. Och det gjorde dem, med 3-0. De spelade superbra fotboll. Tyskland förlorade mot Sydkorea och var utslagna. Jag och barnen hejade som bara den hemma framför TV:n.

Det har verkligen varit fotbollshysteri i Sverige. När det var dags för åttondelsfinal mot Schweiz bjöd vi hem lite kompisar. Vi tog ut en TV på altanen och satt där och kollade. Allt talade för att Schweiz skulle vinna matchen, men svenska landslaget spelade på topp och vann med 1-0. Magiskt!


Sen var det dags för kvartsfinal mot England, men där tog tyvärr VM-sagan slut för Sveriges del. England var helt klart bättre.

Igår var det final mellan Frankrike och Kroatien, Frankrike vann med 4-2. I förrgår slog Belgien England i bronsmatchen.

Pojkarna har fått ett fotbollsmål till trädgården. En av mina kollegor frågade om det var någon som ville ha hennes barns och det vill vi gärna. Tanken är att det ska till Granön, men det har kommit till användning här hemma också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar