fredag 30 juni 2017

Kry-appen

I måndags såg jag att Love var röd i rumpan, inget konstigt med det. I tisdags var det värre, men så är det ibland. Han är ju känslig. Men i onsdags när jag kom hem och bytte blöja på honom så såg det hemskt ut och han hade fått utslag på benen och magen också. Vi bestämde oss för att testa Kry-appen, en digital vårdcentral. 

Man registrerar sitt ärende i appen och skickar bilder om man har några. Man kan boka en tid eller välja drop-in. Vi fick vänta 45 minuter, sen ringde en läkare upp oss med videosamtal. Hon hade tittat på bilderna vi hade skickat och så tittade hon på Love när vi pratade. Hon sa direkt att det är en sekundär infektion han har fått och att det troligtvis behövs antibiotika för att bli av med den. Hon skrev ut Kåvepenin till honom, som vi ska ge 3 gånger per dag i 10 dagar. Är han inte markant bättre inom 4 dagar ska vi gå till den vanliga hälsocentralen för en bedömning. Jag gick till Apoteket och hämtade ut penicillinet 30 minuter senare. Så sjukt smidigt. Inte behövs förflytta sig och inte behöva sitta i ett väntrum och vänta med massa andra sjuka människor. Och det är gratis för barn upp till 18 år. Verkligen perfekt för bedömning av utslag och sår.

Vi har ni gett Love 4 doser penicillin och såren i rumpan är mycket bättre och det har inte spridit sig något mer. Utslagen på kroppen är kvar, men inte värre. Han hade lite feber i onsdags också, och den är borta. Håller tummarna för att antibiotikan gör sitt och att han blir frisk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar