fredag 11 augusti 2017

Sardinien 2017 - vädret

Vi hamnade mitt i värmeböljan Lucifer som gav Sardinien temperaturer över 40 grader. Det fanns tyvärr ingen termometer på hotellet, men personalen pratade om 44 grader.

Och varmt var det. Första dagen, när vi landade kl 10 på morgonen, var det redan 33 grader. Och det fem första dagarna hade vi supervarmt och strålande sol från klarblå himmel. Trots att det var riktigt varmt var det aldrig jobbigt. Visst, vi svettades, men då var det bara att ta ett dopp i poolen eller i havet. Barnen har inte varit märkbart påverkade av värmen, lite sämre matlust kanske, men inte mer än så.

AC:n på rummet var jättebra, så det var inga problem med sömnen. Första dagen sov Love middag i vagnen. När han vaknade rann det svett om honom. Resterande dagar sov han inne på rummet i svalkan.

De första fem dagarna var det knappt svalare på kvällarna. Har försökt ta bilder på hur svettiga vi var, men det syns inte så jättebra.










De två sista dagarna blev det ett väderomslag. Det var fortfarande varmt och skönt, men inte alls lika varmt som dagarna innan. Det kom inte lite moln, en kväll var det mulet och en eftermiddag väldigt disigt. Men på det stora hela har vi haft toppenväder.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar