onsdag 10 maj 2017

Kolmården 2017 - dag 1

I lördags kom vi äntligen iväg till Kolmården. Vi åkte kl 7 på morgonen.
Det var nästan ingen trafik alls, och bilresan gick jättebra, så vi kom fram till Vildmarkshotellet redan kl 9:50. Vi checkade in och fick våra biljetter till parken. Hotellet har en egen entré så vi behövde inte köa alls.

Vi tog oss igenom hela parken på en dag, men hann inte med några shower. Barnen var helt lyriska och jag och Marcus också. Vilken fin och bra park! Massa roliga och fina djur och det bästa av allt enligt barnen, Bamses värld.

Förmiddagens aktiviteter:
Linbanefärd





Delfinarium


Sälar



Letar efter tigrar


Ännu mer linbanefärd











Apor


Djuren på savannen






Lagom till lunch kom vi fram till Bamses värld. Jag och Didrik började med att se teatern Bamse och tårttjuven.



 Vi åt lunch på Farmors pannkakor och sen blev karusellåkande i Skalmans bilar, Godiståget, Bamses dunderhonungsburkar, båten Viktoria, Skalmans luftballonger och Bamses flygande matta. Didrik fick åka allt och Love nästan allt. Didriks favorit var Godiståget och Loves Skalmans bilar.

















Efter ett antal timmar i Bamses värld började vi gå tillbaka till hotellet. Vi passerade den stora lekparken. Den var enorm. Didrik älskade den.
 



Vi hann med några fler djur innan vi kom tillbaka till hotellet.





 Efter 6 hektiska timmar i parken kom vi till vårt hotellrum. Vi pustade ut lite och bytte om innan vi gick mer till restaurangen och åt middag. Buffé till barnen och högrevsburgar till oss vuxna. Innan det var dags för sängen hann vi med hotellets lekrum.



Vi hade bokat ett dubbelrum med sjöutsikt. Det fanns två enkelsängar och en utfällbar våningssäng. Didrik sov i överslafen och Love i underslafen. Didrik somnade kl 20, Love 20:30 och jag och Marcus kl 20:45. 
Det blev verkligen en helt perfekt dag. Jag är så glad att vi åkte till Kolmården redan nu och inte väntade tills i sommar. Vädret var perfekt, 21 grader och sol, lite folk, ingen trängsel eller köer. Älskar att barnen har blivit så stora att de uppskattar sådana här saker. Love är så klart för lite för att komma ihåg, men han har verkligen älskat alla upplevelser idag. Och jag är helt säker på att Didrik kommer prata om den här dagen länge. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar