lördag 28 juni 2014

Cypern 2014 - Didrik, värmen och vattnet

I början av vår semestervecka var temperaturen väldigt lagom, ca 29 grader i skuggan mitt på dagen och 25 på kvällarna, men på slutet var det närmare 35 i skuggan på dagarna och över 30 på kvällarna. Det är väldigt varmt, dock verkar inte Didrik bry sig alls om värmen. Han blir svettig och väldigt röd (varm) i ansiktet, men hans humör eller ork påverkas inte alls. Visserligen har han ju sovit mycket mer än vanligt, och det kan ju verkligen bero på värmen, men om det enbart är på det sättet det visar sig så är jag väldigt nöjd :-)

Vissa dagar var det väldigt varmt och skönt i havet och då badade Didrik, men vissa dagar blåste det åt fel håll, så det kändes kallt när man gick i. Dock blev det skönt när man väl hade tagit sig i, men då ville inte Didrik bada i havet. Han sa burr och vände i vattenbrynet.

Han gillade verkligen att leka på stranden. Han lekte med hink, spade, sandfigurer och en lastbil som vi köpte i en Supermarket.

I poolen ville han han så klart bada varje dag. Där var det väldigt varmt och skönt. På slutet var det nästan lite äckligt varmt. De hade två babyvattenrutschkanor i poolen, Didrik älskade dem. I början ville an att man skulle hålla handen, men på slutet så åkte han helt själv.

Det fanns en babypool som var avskild och under solskydd, där tyckte inte Didrik att det var så spännande. Han ville vara i den stora poolen. Det var väldigt grunt i början, men sen blev det djupare och djupare. Didrik fick simpuffar, men han var lite för liten för dem.

Solen har varit väldigt stark så Didrik har haft sina UV-kläder på sig varje gång han har badat. Och annars har vi smörjt honom med Niveas solskyddsfaktor 50. Det har fungerat jättebra. Han har inte bränt sig alls och kanske inte fått så mycket färg heller.




Balansgång på muren längs med
strandpromenaden


Dryckespaus i skuggan






Vattenbus på Nissi Beach
















Duscharna vid poolområdet var väldigt
spännande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar