söndag 20 november 2011

Cat people

Jag älskar TV-kanalen Animal Planet! För oss djurälskare finns det ju hur många program som helst. Idag har jag och Marcus tittat på Cats 101. Ett program där de presenterar olika kattraser. I dagens program presenterades Scottisch Fold, Ragdoll, Savannah, Amerikans korthår och Sphynx. Mina favoriter var
Scottish Fold - en ras med vikta öron. Skulle dock aldrig köpa en sån katt och uppmuntra avel av en defakt, som de böjda öronen är.

Ragdoll - trasdockskatten. Köper vi en till katt någon gång så blir det nog en Ragdoll. Så himla fina och mysiga, och STORA. Vi tycker ju som bekant om STORA katter.

Savannah - en blandning mellan ett vilt kattdjur och en tamkatt. De är sinnessjukt stora. Mankhöjden är som en mellanstor hund. Det finns olika sorters Savannahkatter F1 heter den som är en blandning mellan en vildkatt och en tam katt, F2 heter blandningen mellan en F1:a och en tamkatt, och så vidare. Vet att de allra lägsta F:en inte är tillåtna i Sverige, och i vissa delstater i USA är katten in tillåten alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar