Andreas, den här är bara för dig :-)
Världens godaste cheesecake. Receptet kommer från www.ica.se.
Cheesecake med kexkross och ingefärshallon
- Ingredienser
Cheesecakehallon
- 2 msk socker
- 1 paket frysta hallon (à 250 g)
Cheesecakesmet
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl socker
- 3 ägg
- 200 g kakor (chokladkakor)
- 200 g färskost av philadelphiatyp
- 1 citron (finrivet skal)
- 1/2 dl färskpressad citronjuice
Ingefärshallon
Garnering
Gör så här
- Cheesecakehallon: Tina hallonen. Mosa dem med en gaffel tillsammans med socker.
- Cheesecakesmet: Vispa grädden med vaniljsockret fast. Vispa socker och ägg pösigt i en annan bunke. Vispa ner färskost, citronskal och juice i äggvispet.
- Vänd försiktigt ner grädden och de mosade hallonen.
- Häll smeten i en form klädd med plastfolie.
- Krossa kakorna grovt. Lägg kaksmulorna överst. Ställ i frysen minst 6 timmar. Förbered hit.
- Ingefärshallon: Tina hallonen. Riv/hacka ingefäran fint. Blanda hallonen försiktigt med ingefäran. Ställ i kylen. Förbered hit.
- Vid servering: Ta fram cheesecaken ca 45 min före servering. Lägg upp på ett fat. Toppa med ingerfärshallonen och citronmelissen precis före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar