söndag 16 oktober 2011

Only for you


Andreas, den här är bara för dig :-) 


Världens godaste cheesecake. Receptet kommer från www.ica.se.

Cheesecake med kexkross och ingefärshallon

  • Ingredienser

    Cheesecakehallon

    • 2 msk socker
    • 1 paket frysta hallon (à 250 g)

    Cheesecakesmet

    Ingefärshallon

    Garnering

    Gör så här

    1. Cheesecakehallon: Tina hallonen. Mosa dem med en gaffel tillsammans med socker.
    2. Cheesecakesmet: Vispa grädden med vaniljsockret fast. Vispa socker och ägg pösigt i en annan bunke. Vispa ner färskost, citronskal och juice i äggvispet.
    3. Vänd försiktigt ner grädden och de mosade hallonen.
    4. Häll smeten i en form klädd med plastfolie.
    5. Krossa kakorna grovt. Lägg kaksmulorna överst. Ställ i frysen minst 6 timmar. Förbered hit.
    6. Ingefärshallon: Tina hallonen. Riv/hacka ingefäran fint. Blanda hallonen försiktigt med ingefäran. Ställ i kylen. Förbered hit.
    7. Vid servering: Ta fram cheesecaken ca 45 min före servering. Lägg upp på ett fat. Toppa med ingerfärshallonen och citronmelissen precis före servering.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar